Bot Consult

Att synas som företag

Du har en briljant idé. Idén har till och blommat ut i ett företag som du byggt upp från grunden. Men även hur bra din idé och ditt företag är, betyder det ingenting om ingen vet om det. Det hela börjar ofta som ett rykte inom familj och vänner: den och den har startat ett företag om det och det. Så brukar det börja men det överlever man inte på. Frågan är hur man ska synas som företag?

Fundera ut vilka kanaler som ditt företag platsar inom. Är du en liten butik i en mindre stad kanske vi inte ska satsa på reklamfilmer i nationell teve. Lokal reklam är nog bäst. Har du en webbshop vill du nå ut över hela Sverige men borde då fokusera mer på webben eftersom det är internetanvändarna och hemmashopparna som du är ute efter. En lokal butik kan locka gratisreklam. Små stadstidningar behöver alltid nytt att skriva om. En nyöppnad butik kan bli ett trevligt reportage och du får gratis reklam. Det är förbjudet att betala för redaktionella platser i tidningar.

Hamnar du i positionen då du faktiskt måste betala för reklam, var inte rädd för priserna. Det är dyrt att synas men det finns så många studier som visar att det fungerar om man gör det rätt. Webb-reklam och tidningar är lite billigare och teve är så dyrt att tårna krullar sig. Tänk över vilka människor du vill fånga in och gör reklam riktad mot dem. Exempelvis en ungdomlig annons på en blogg lockar yngre köpare.