Bot Consult

Inred ett kreativt kontor

Bara för att de flesta kontor är inredda på samma sätt behöver det inte betyda att det är det bästa sättet. Snarare beror det nog ofta på att vi fortsätter inreda dem på det viset av gammal vana.

öppet rött kontor

Många håller säkert med om att det inte är när vi sitter ensamma vid våra skrivbord som de bästa idéerna dyker upp, utan det är i stället vid exempelvis lunchbordet eller vattenautomaten när vi talar med våra kollegor. En del företag har som ett sätt att vara nytänkande gjort helt öppna kontorslandskap, men det har ofta ingen positiv effekt på kreativiteten att behöva höra de andras telefonsamtal med mera. Några små tips att pröva på ditt kontor ska du få här.

Företagets logotyp

Att dekorera väggen med företagets logga kan ge personalen en känsla av gemenskap. Det ger en samhörighet som har sitt ursprung i att de arbetar för samma mål. Loggan kan du förslagsvis låta tillverka i frigofoam hos Scandexpo, som har stor erfarenhet av att tillverka expomaterial i framförallt frigolit.

Bra Wifi

En enkel sak som en bra trådlös uppkoppling kan göra mycket för kreativiteten. När personalen kan befinna sig precis var som helst på sin arbetsplats och ändå ha tillgång till internet gör det att de kan börja att till exempel skriva på en gång när de får en bra idé. Annars tvingas de gå till sitt skrivbord för att plugga in sin laptop.

Ett hemtrevligt kontor

Kontor brukar oftast inte vara hemtrevliga och mysiga för då skulle vi inreda våra hem på samma sätt. Google är en föregångare på många sätt, inte minst för sin kontorsinredning, som de är mycket stolta över. Du kan se några exempel på deras kontorsdesign här. Deras medarbetare kan till exempel ligga i hängmattan eller dra sig tillbaka i ett eget litet skrymsle. Testa att inreda kontoret med möbler som du gärna skulle ha i ditt eget hem för att skapa en större trivsel. Det kan till exempel vara snygga köksmöbler eller varför inte bean bags för de anställda att sitta i när de använder surfplattan.