Bot Consult

Marknadsföringstips

För att företag skall fungera krävs intäkter, något som i sin tur kräver kunder som vill köpa det man säljer. Dock kommer ju inte kunderna av sig själv utan att man når de på ett eller annat sätt. Just hur man når ut till kunderna tänkte vi titta närmare på här.

Använd nätet

Internet är ett alldeles utomordentligt verktyg att använda när man vill marknadsföra sig och sitt företag och dessutom till en låg kostnad. Ett bra tips kan vara att till exempel skaffa sig en hemsida, som går att göra mycket enkelt med hjälp av WordPress eller liknande plattformar.

Utnyttja de kontakter man redan har

Ett annat bra sätt att marknadsföra sig och sitt företag är att utnyttja de kontakter man har sedan tidigare. Kanske har man tidigare arbetat på ett företag och kan utnyttja sina kontakter där. Kanske känner släkt och vänner någon som skulle kunna ha nytta av de produkter eller tjänster man erbjuder.

USP

Unique selling point snackas det mycket om när det kommer till marknadsföring, det vill säga det gäller att hitta sin egen nisch och erbjuda något som inte andra gör. Lyckas man med detta kan man locka många nya kunder.