Bot Consult

Nya betalningsmetoder

Nya tider betyder nya betalningsmetoder, den kontanta hanteringen minskar och fler och fler betalar endast med kort. Både banker och affärsidkare använder mindre och mindre av kontanter och visst kan det vara bekvämt att betala allt med ett kort.

iZettle

Att som företag använda sig av iZettle innebär att du enkelt kan ta emot betalningar med kort. Med en kortläsare och en skrivare för kvitto så är det inga problem att starta upp och börja med försäljning. Du kanske också vill ha en kassalåda och en surfplatta istället för en telefon. Men det fungerar lika bra med vilket som. När du laddar hem appen från iZettle så registrerar du dig som som användare för företag, så är det bara att logga in och börja ta betalt. Det är alltså inte fråga om någon stor investering innan du är i gång med din handel.

Swish

Som privatperson så kan vi använda oss av Swish när vi vill betala till någon som också är kopplad till denna betalningsmetod. Det kan vara privatpersoner, företag och organisationer. Du kopplar ditt mobilnummer mot din bank och för att betala någon som också har swish så skriver du bara in mottagarens telefonnummer, summan och en hälsning vad betalningen gäller. Det fungerar hos de flesta bankerna men kolla upp med din bank först för det är hos din bank du måste koppla ihop ditt telefonnummer med Swish.