Bot Consult

Sveriges bästa konsulter

Företagande är utan tvekan en lagsport, och en tuff sådan. Tyvärr kan det dock vara så att man inte alltid har de ultimata lagmedlemmarna på alla positioner. Det är här konsulter kommer in. 

Annorlunda

I denna artikeln är målet att vi skall gå igenom några av de nu populäraste och bästa konsultföretagen inom en mängd olika områden. Vi börjar med HiQ som utan tvekan kan anses vara ett av Sveriges mest framstående IT-konsultfirma, i alla fall om man skall tro Veckans Affärers undersökning som för tredje året i rad listar företaget i topp.

Magnus Josephson och hans företag med samma namn har tidigare nämnts i samband med vår artikel om att växa som företag tack vare hans kompetens inom offentlig upphandling.  Bortsett från ren konsultverksamhet erbjuds även utbildningspaket samt möjligheten att hyra in Josephson som moderator till konferensen.  Ett självklart val för företag som behöver anbudshjälp eller utbildning inom offentlig upphandling.

Som bästa PR-konsulten ligger konsensus föga förvånande att JKL ligger i topp. Företaget som har rekryterat många politiker, bland annat före detta statsminister Göran Persson har delvis tack vare det ett otroligt stort kontaktnät. Undersökningen genomfördes av Scandinavian Research och resultatet grundar sig på svar från knappt 1000 konsultköpare.

Om det är revision man behöver hjälp med anses det bästa valet vara Pricewaterhouse Coopers som för fjärde året har utsetts av VA till Sveriges Bästa konsulter inom revision. Företaget slår med det ut andra företag som Ernst & Young samt KPMG.